Rozhodčí pro Klubovou výstavu CDC 2015

Lesley A. Spence, GB

Kennel Shagiead

MEZINÁRODNÍ CHOVATELSKÉ POSTUPY FCI

1. Úvod

  • Cílem chovatelství jsou zdraví psi se stavbou a povahou typickou pro dané plemeno, psi, kteří mohou žít dlouhý a šťastný život nejen pro potěšení majitelů, společnosti, ale i pro psy samotné.

  • Chov by měl být veden takovým způsobem, který podporuje zdraví a zdar potomků, stejně jako péči o fenu. Znalosti, poctivost a spolupráce a to jak na národní, tak mezinárodní úrovni, je základem chovu psů. Chovatelé by měli být podporováni ve zdůraznění důležitosti výběru psů pro reprodukci, stejně tak i výběru jednotlivců pro další chov.

Rozhodčí pro Speciální výstavu chrtů a Klubovou výstavu CDC 2014

Gayle Bontecou, USA
Kennel Gayleward´s

My history and background is a continual relationship with animals of all kinds, from peafowl to draft horses and most sizes an shapes in-between. I saw my first Scottish Deerhound whne I was about six, and that took 'many years to come to fruition. 1960 was the date of my first Rotherwood bitch Verona of Rotherwood, who started a fifty year plus breeding, showing, judging and loving the many dear dogs in my life….. There have been over 100 champions , several sent to other countries, and many imported by me for genetic imput. I fully intend to remain doing the same for the next fifty hers ……… 

Rozhovor s paní Glenis Peach (Kilbourne deerhounds)

Byla jsem požádána, abych napsala něco zajimavého o mých milovaných deerhoundech. Protože jsem si vědoma, jak těžká je někdy interpretace a překlad z cizího jazyka, rozhodla jsem se upravit text do formy odpovědí na otázky. 

Rozhovor s paní Liv Vogt Johansen - Troon (Norsko)

Liv Vogt Johansen - chovatelská stanice deerhoundů TROON, Norsko

1. Klubová výstava CDC 2010 očima rozhodčího

. this is my article about the show ...

Rozhovor s Nenne Runsten - AIRESCOT, SE

Rozhovor s Nenne Runsten - AIRESCOT, SE

Czech English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish


Klubové akce 2018:

Klubové výstavy:
16.6.2018
Klubová výstava
se zadáváním titulu KV
Náměšť nad Oslavou

25.8.2018
Klubová výstava
Praha